Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika na Plitvičkim jezerima 31. ožujka obilježena je 19. godišnjica pogibije Josipa Jovića i akcije ˝Plitvice˝, u kojoj je još ranjeno sedam hrvatskih redarstvenika.
Uz članove obitelji Jović, prvoj žrtvi u Domovinskom ratu počast su odala državna izaslanstva, predstavnici županijskih i lokalnih vlasti te brojne braniteljske udruge. U ime Vlade vijenac je položila predsjednica Jadranka Kosor, a u ime ministarstva obrane, policije i branitelja, gospoda Branko Vukeli, Tomislav Karamarko i Tomislav Ivić.
U prigodnim obraćanjima okupljenima svi su isticali veličinu žrtve prvog hrvatskog redarstvenika i važnost očuvanja vrijednosti Domovinskog rata. Danas se sjećamo Josipa Jovića i hrvatskih branitelja, koji su vodili oslobodilački i pravedni obrambeni rat. Činjenica je, da ne bi bilo ni slobodne, ni europske, ni demokratske Hrvatske da nije bilo Josipa Jovića i svih branitelja, kao i dr. Franje Tuđmana, koji je pozvao u obranu Republike Hrvatske i svega što nam je sveto, rekla je predsjednica Jadranka Kosor, dodavši da Jovićeva žrtva dokazuje da je Domovinski rat bio praveden, obrambeni i osloboditeljski. Ministar branitelja Tomislav Ivić istaknuo je spremnost hrvatskih branitelja na žrtvu u obrani domovine te pozvao na poštivanje te žrtve i njihova doprinosa, poručivši: ˝Odnos prema žrtvi hrvatskih branitelja je ispit savjesti za svakoga od nas˝. Umirovljeni general Marko Lukić, zapovjednik akcije Plitvice, prisjećajući se Kr vavog Uskrsa, poručio je da moramo očuvati uspomenu na te dane, radi povijesne istine i izbjegavanja zaborava.