June 2024

IN MEMORIAM MIŠKO MIJO JURINJAK 20.06.2024.

Objavio: |22.06.2024.|

Otišao je još jedan pošten i hrabar branitelj, sve je manje branitelja Domovinskog rata, danas veterana. Istina je neumoljiva, Božji zakon jednak je za sve, pa neka tako bude za sve vijeke vjekova.
Preminuo je branitelj MIŠKO MIJO JURINJAK, (1948-2024), jedan od utemeljitelja ZUHRV, učesnik Domovinskog rata s ful vremenom 2.157 priznatih dana provedenih u Domovinskom ratu, pripadnik Policijske uprave Zagrebačke. Najveći dio svog ratnog puta proveo je u osiguranju general bojnika dr. Prodan Ivana. […]

April 2024

  • Permalink Gallery

    U SPOMEN NA 33. OBLJETNICU AKCIJE PLITVICE 91 I PRVOG POGINULOG HRATSKOG REDARSTVENIKA JOSIPA JOVIĆA

U SPOMEN NA 33. OBLJETNICU AKCIJE PLITVICE 91 I PRVOG POGINULOG HRATSKOG REDARSTVENIKA JOSIPA JOVIĆA

Objavio: |02.04.2024.|

„Krvavi Uskrs“ povijesni je događaj i prekretnica u Domovinskom ratu, nagovještaj trnovitog puta do naše samostalnosti i slobode, za koju je hrvatski narod podnio goleme žrtve, a hrvatski redarstvenik Josip Jović, koji je poginuo na Plitvicama u dobi od 21 godine, prva je među njima.
Prije 33 godine, nakon slamanja oružane pobune u Pakracu, uslijedila je akcija na Plitvicama kao odgovor hrvatske policije na zauzimanje Nacionalnog parka Plitvička jezera i blokiranje državne ceste koja je […]

November 2023

  • Permalink Gallery

    Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Objavio: |20.11.2023.|

U Vukovaru i Škabrnji danas je svečanim komemoracijama obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Komemoracija u Vukovaru započela je ispred Nacionalne memorijalne bolnice u Vukovaru gdje je održan prigodni program uz nastup klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ i prigodne recitale, a potom formirana Kolona sjećanja koja je krenula vukovarskim ulicama prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

Uz Vukovarce, hrvatske branitelje i njihove obitelji te predstavnike udruga iz […]

October 2023

Hrvatski branitelji, vojnici i policajci u Mariji Bistrici

Objavio: |10.10.2023.|

Tradicionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u nacionalno marijansko svetište Mariju Bistricu održano je u nedjelju, 1. listopada.

Uz brojne pripadnike Hrvatske vojske i policije te hrvatske branitelje i obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja, na hodočašću su sudjelovali potpredsjednik Vlade i  ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar obrane Mario Banožić.

U hodočašću su sudjelovali i predstavnici visokih državnih izaslanstava, izaslanik […]

September 2023

  • Permalink Gallery

    U GOSPIĆU SVEĆANO OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA VRO MEDAČKI DŽEP

U GOSPIĆU SVEĆANO OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA VRO MEDAČKI DŽEP

Objavio: |20.09.2023.|

Devetoga rujna 1993. u 06,10 započelo je oslobađanje područja nazvanog Medački džep. Napad je izvršen sa tri  pravca: iz smjera Divosela, Bilaja i s vrhova Velebita. Za svega nekoliko sati oslobođeno je područje od Divosela, do Čitluka i teren do Počitelja.

Gospić je danas 9. rujna 2023. bio domćin svečanog obilježavanja 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Medački džep.

Uz članove obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, brojne hrvatske branitelje i predstavnike udruga iz Domovinskog rata, svečanosti […]