Uoči 19. obljetnice obilježavanja početka napadne operacije “Orkan 91″, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predstavnike 151. brigade Hrvatske vojske i ratnog zapovijednika OG”Posavina” brig. generala Rudi Stipčića, pod čijim je zapovijedanjem izvedena napadna operacija “Orkan 91”, predstavnike obitelji hrvatskih branitelja poginulih u toj operaciji te predstavnike Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, organizatore tradicionalne memorijalne utrke Kokočak-Orahovica.
U svom obraćanju Predsjednik je posebno istaknuo jedinstvo hrvatskih građana u obrani Hrvatske, doprinos branitelja i našu obavezu da danas u obavljanju svojih dužnosti budemo na razini onih koji su bili spremni dati ono najviše što su imali u borbi za slobodu i neovisnost. „Hrvatska mora biti demokratska, uređena i prosperitetna država i društvo, onakva kakvu su željeli branitelji, kakvu ste vi željeli, kakvu svi želimo“, naglasio je Predsjednik.
U ime sudionika Predsjedniku je zahvalio Adolf Paar, naglasivši zadovoljstvo na podršci i razumijevanju problema s kojima se suočavaju branitelji, sudionici Domovinskoga rata.