7. Međunarodna konferencija o Zakonodavstvu o veteranima i žrtvama rata Svjetske federacije veterana (WVF), održana u Parizu od 23. do 26. studenog 2010.g.

Svjetska federacija veterana (WVF) sa sjedištem u Parizu, koja ove godine slavi 60-godišnjicu osnivanja, održala je u vremenu od 23. do 26.studenog o.g. 7-mu Konferenciju o zakonodavstvu posvećenu ratnim veteranima i civilnim žrtvama rata. Radni tijek Konferencije održan je u zgradi UNESKU-a, koja je na naše članove ostavila pozitivan i prekrasan dojam.

Konferenciji su se odazvale veteranske i braniteljske udruge iz Republike Hrvatske, koje su predvodili državni tajnik mr. sc. Zoran Komar i dr. Ivan Prodan, general bojnik u mirovini.

Nakon usvajanja Dnevnog reda, pred više od 150 izaslanika iz 93 zemalja-članica, dr. Ivan Prodan, upoznao je prisutne o provedbi  Zakona iz 2009.g. o pravima hrvatskih ratnih veterana iz Domovinskog rata, te članova njihovih obitelji. U svom izlaganju, u skraćenoj verziji replicirao je izvješće koje Ministarstvo branitelja dostavlja Vladi Republike Hrvatske, kao i drugim institucijama. Istaknuo je veliku brigu Ministarstva branitelja o veteranima, braniteljima, ratnim invalidima, članovima njihovih obitelji i civilnim žrtvama rata, na što se materijalno u 2009.g. potrošilo 872.760,29 eura.

Glavni rad 7-me Konferencije održan je u tri radionice; radionica o problemima zakonodavstva; radionica po pitanjima civilnih žrtva rata; i radionica o PTSP. Hrvatska je uzela učešće u radu treće radionice, gdje je priložila Deklaraciju o jačanju promicanja duševnog zdravlja (u privitku). Deklaracija je prihvaćena i istaknuta u Zaključku 7-me Konferencije.

Za istaći je, da su izaslanici položili vijenac na slavoluk Vrata Trijumfa, te prisustvovali 60-godišnjici proslave osnivanja Svjetske federacije veterana.