Svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, članovima obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, svim Hrvaticama i Hrvatima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnicu VRO “Oluja”.

 

Peti kolovoza je slavimo jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada smo ostvarili višestoljetni san naših predaka o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj u blistavoj vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“.

Za ovaj san ginuli su tih godina najhrabriji i najbolji hrvatski sinovi. Na današnji dan odajemo počast i zahvalnost njima i svim hrvatskim braniteljima, utemeljiteljima hrvatske državnosti u koju su uložili sebe za dobrobit hrvatskog naroda i Domovine.

Danas slavimo pobjedu koja nas ispunjava poštovanjem i ponosom. Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga. Ostanimo s čvrstom vjerom u vlastite snage i u budućnost hrvatske domovine.

Ministar hrvatskih branitelja
Tomo Medved
Na svečanosti u Kninu prisustvovao je veći broj članova Zajednice udruga iz Zagreba i Splita, prepoznatljivi u lijepim službenim majicama koje je pripremilo ministarstvo branitelja.