Izaslanstvo središnjice koje je predvodio predsjednik Rudi Stipčić, ugostio je i primio na razgovor ministar branitelja Predrag Fred Matić.

Nakon uvodnog upoznavanja i predstavljanja, razgovaralo se o statusu veteransko-braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, međusobnom uvažavanju, sufinanciranju projekata, sudjelovanju u svim akcijama na državnom nivou, organiziranom posjećivanju novootvorenog ˝Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar˝, kao i postavljanja skulpture Nikola Tesla ispred Srednje škole Nikola Tesla u Vukovaru.

Predsjednik Rudi Stipčić posebno je ministra Matića informirao o nedavno održanom okupljanju veterana 10 zemalja u Sofiji, Bugarska; gdje se hrvatsko izaslanstvo predstavilo u najboljem izdanju, a predsjednik Rudi Stipčić imao je zapaženo izlaganje. Ministar Matić također je informiran o održavanju 23. sjednice Stalnog odbora za Europu Svjetske veteranske organizacije, koja će se održati tijekom svibnja mjeseca u Cetinju, Crna Gora; ministar je dao punu podršku takvom okupljanju veterana i obećao potrebitu pomoć.