Članica ZUHRV sa sjedištem u Splitu, organizirali su uz matereijalnu i moralnu pomoć središnjice iz Zagreba, trodnevni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji, sa ciljem upoznavanja svih znamenitosti Domovinskog rata i druženja sa predstavnicima vukovarskih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i 5. gardijske brigade.

Autobusom, u kojem je prevladavala pozitivna braniteljska atmosfera, pohodili su Plitvička jezera i spomenik prve žrtve Domovinskog rata redarstvenika Josipa Jovića, zatim na Mirogoju; grob prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, Zid Boli, Aleju branitelja, grob pok. Predsjednika ZUHRV dr. Ivana Prodana, pok. Gojka Šuška, generale Jozu Miličevića, Zvonimira Červenka, Nijaza Batlak Daidža; gdje su uz protokolarno vođenje dužnosnika ZUHRV Tomislava Štefanec i Aleksandra Cvrlje, odali počast uz molitvu, položili vijence i zapalili svijeće.

Nakon ispračaja sa Mirogoja, autobus je sretno stigao u Vukovar, gdje su učesnici ovog pohoda bili smješteni i prihvačeni kod svojih domačina, prijatelja i branitelja.

U dvodnevnom druženju sa braniteljima Vukovara i Vinkovaca, upriličen je posjet Vukovarskoj bolnici, Memorijalnom muzeju Domovinskog rata Vukovar, Dokumentacijskom centru posvečenom Domovinskom ratu, Aleji palih hrvatskih branitelja i memorilnom groblju, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće na grobu Blage Zadre, Marka Babića, glavnom križu, na Ovčari, na Trpinjskoj cesti; a posebno je bio emotivan događaj prisustvovanja otvaranja mosta i davanja imena po Jean Michel Nicolieru, francuskom državljaninu i dragovoljcu Domovinskog rata, koji je mučki ubijen na Ovčari od strane četnika i pripadnika JNA.

Boravak je završen sa susretom branitelja vukovarskih udruga i 5. gardijske brigade, gdje su evocirane uspomene na Domovinski rat i sklopljena nova draga poznanstva i prijateljstva.