Dragi hrvatski branitelji, Crkva je tu, ona želi biti od pomoći, ako vi nalazite načina kako će Crkva moći još više priskočiti u pomoć u okviru svojih ovlasti, tu smo, spremni smo, ako je potrebno posredovanje – poručio je kardinal Bozanić braniteljima.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je na Badnjak oko 11 sati hrvatske branitelje koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj 66 te im je čestitao Božić.

Draga braćo i sestre, sve vas srdačno pozdravljam. Danas je Badnjak, započinjemo božićno slavlje i htio sam upravo danas doći ovdje k vama, dragi hrvatski branitelji, da posvjedočim svoje zajedništvo i zajedništvo Crkve u hrvatskom narodu u Hrvatskoj s vama. Prenosim vam i pozdrave svih naših biskupa. Mi osjećamo s vama i osjećamo duboko vaša pitanja koja su puno šira i puno dublja nego samo određena materijalna pomoć. Vi ste živi svjedoci onoga što je Hrvatski narod želio na početku zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća. Želio je Hrvatsku, slobodnu, samostalnu Hrvatsku utemeljenu na vrednotama koje duboko poštuje i želi naš narod. Vi ste tome živi svjedoci i upravo ste vi danas oni koji na to u prvom redu ukazujete, a onda dolaze ona sljedeća pitanja. Vaša služba je neizmjerno važna u ovom povijesnom trenutku naše hrvatske domovine – poručio je kardinal Bozanić braniteljima u Savskoj.

– Dragi hrvatski branitelji, Crkva je tu, ona želi biti od pomoći, ako vi nalazite načina kako će Crkva moći još više priskočiti u pomoć u okviru svojih ovlasti, tu smo,spremni smo ako je potrebno posredovanje. Vama i svima vašima, osobito onima koji vam nisu sada blizu, koji su dalje od vas, želim od srca radostan i blagoslovljen Božić i Novu godinu 2015. da ona bude i za vas i čitavu domovinu blagoslovljena, želim da se ostvare sve plemenite želje – dodao je kardinal Bozanić koji je svima podijelio medaljice Majke Božje od Kamenitih vrata.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine zahvalio se što je Crkva ostala uz hrvatske branitelje.

– Od prvog dana kada su branitelji krenuli u Domovinski rat, kada su stvarali samostalnu i slobodnu Hrvatsku, nikada nismo razmišljali da ćemo se morati ponovno boriti za hrvatsku samostalnost. Nažalost, svjedoci smo da sve ove godine oni koji su trebali skrbiti o onima koji su stvarali hrvatsku domovinu, temelje hrvatske države, nažalost ostavili su ih ondje gdje nijedna majka ne bi ostavila svoje dijete, ali sve ovo vrijeme od početka Domovinskog rata do danas Crkva je ostala uz hrvatske branitelje. Zato vam hvala i vjerujem da ćemo konačno doći do rješenja da hrvatski branitelji i njihove obitelji ne budu više u Savskoj jer jedino s vjerom u Boga i molitvom za hrvatsku domovinu zajedno ćemo doći do rješenja – rekao je Glogoški.

Na propovijed kardinala Bozanića odazvali su se dužnosnici i veterani ZUHRV.