Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se 09. travnja o.g. u Banskim dvorima s predsjednicima udruga iz Domovinskog rata na državnoj razini, među inima i predsjednik Zajednice udruga dr. Ivan Prodan. Predstavnici svih Udruga tijekom sastanka, dali su snažnu potporu Vladi RH i predsjednici Vlade Jadranki Kosor u borbi protiv korupcije i obrani pravne države.
Predstavnici braniteljskih udruga podržavaju stav Vlade da su svi građani pred zakonom jednaki, te da u borbi protiv kriminala i korupcije nema nedodirljivih osoba, pa ni među braniteljima. Predstavnici braniteljskih udruga jedinstveni su u osudi nekih nastojanja za stvaranjem podjela među hrvatskim braniteljima. To se prije svega odnosi na objavu dijela podataka koji su poslužili kao osnova za izradu Registra hrvatskih branitelja. Odlučni  su i u stavu da će o objavi podataka iz registra hrvatskih branitelja odlučivati oni kojih se ti podaci i najviše tiću, a daju punu podršku nadležnim institucijama da istraže i provedu postupak protiv onih koji su objavom podataka prekršili zakone i nanijeli stetu onima koji su branili i stvarali suverenu i neovisnu hrvatsku državu.
Uz predsjednicu Vlade Jadranke Kosor, sastanku su nazočili i ministri obrane, unutarnjih poslova te branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti, gospoda Branko Vukelić, Tomislav Karamarko i Tomislav Ivić.