Dana 5. listopada , u hrvatskom nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je 22. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja.

Kao i svake, tako su se i ove godine na zavjetnom hodočašću, okupili pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova, povijesnih postrojbi, pravosudne policije, predstavnici Vojnodiplomatskog zbora, a hodočašću su se priključili i drugi crkveni predstavnici iz Republike Hrvatske, Bosne i Hecegovine, Slovenije, Italije i Francuske. Misnom slavlju su prisustvovali i brojni vjernici, branitelji i članovi njihovih obitelji, među inima i predstavnici Zajednice udruga Hrvatski ratni veterani Republike Hrvatske, predvođeni predsjednikom Rudi Stipčićem, brigadnim generalom.

Koncelebriranu svetu misu u Crkvi blaženog karadinala Alojza Stepinca, na otvorenom predvodio je zadarski nadbiskup monsinjor Želimir Pulić, a prije početka mise prisutne je pozdravio i domaćin vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac.