U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 15. godišnjice VRO „Oluja“ na središnjem zagrebačkom groblju Mirogoj najviša državna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće.

Izaslanstvo Ureda Predsjednika RH koje je predvodio načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić, a u čijem su sastavu bili general bojnik Krešimir Kašpar te posebni savjetnik za branitelje Predrag Matić položilo je vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve-zid boli, na grobnicu Narodnih heroja, ispred središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na zajedničku grobnicu neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić s izaslanstvom te predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor s izaslanstvom i udrugama branitelja  položili su vijence i zapalili svijeće na središnjem zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj kod spomenika Glas hrvatske žrtve-zid boli, kod središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Među braniteljskim udrugama nalazili su se i predstavnici ZUHRV, dopredsjednik dr. Petar Gotovac i tajnik Tomislav Štefanec, dipl. iur.