U gradu Popovača 15. veljače 2019. godine upriličena je komemorativna sjednica i postavljanje spomen obilježja generalu Zvonimiru Červenku, koje je bista otkrivena 13. studenog u njegovom rodnom Podbrđu, na inicijativu grada Popovače i udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje djeluju na ovom području, a projekt je realiziran uz podršku Ministarstva hrvatskih branitelja.

Stožerni general Zvonimir Červenko rođen 13. studenog 1926. godine, iznenada je preminuo 17. veljače 2001. godine, a sahranjen je u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Početkom Domovinskog rata predsjednik dr. Franjo Tuđman nudio mu je visoku političku dužnost, ali je Červenko to odlučno odbio s komentarom da je vojnik, a ne političar. Njegovo prisustvo tijekom Domovinskog rata bilo je nemjerljivo, a za vrijeme obnašanja dužnosti načelnika GSOSRH izvedena je i najuspješnija vojno-redarstvena operacija “OLUJA“. Za svoj rad odlikovan je s više odlikovanja i počasti, a ističemo Veleredom kralja Petra Krešimira IV, redom kneza Domagoja s ogrlicom, redom bana Jelačića.

Program svečanosti otkrivanja poprsja generala Zvonimira Červenka otpočeo je kulturnim programom uz prikaz dokumentarnog filma “Sudbine – generalova priča“, uz prigodna obračanja ministra branitelja g. Tome Medveda, izaslanika predsjednice generala bojnika g. Siniše Jurkovića, umirovljenog generala g. Rudi Stipčića i gradonačelnika grada Popovača g. Josipa Miškovića.

Otkrivanju biste generala Črvenka u naselju Podbrđe nazočili su visogi vojni, politički i crkveni dužnosnici, bistu je otkrio Ministar hrvatskih branitelja g. Tomo Medved.