Na okruglome stolu o nacrtu Strategije nacionalne sigurnosti, održanom u Hrvatskome vojnom učilištu “Petar Zrinski”, predstavnici braniteljskih udruga načelno su podržali taj nacrt te u raspravi dali niz konstruktivnih primjedaba koje će se, rekao je ministar obrane Davor Božinović razmotriti s najvećom ozbiljnošću. Okruglom stolu prisustvovao je dr. Ivan Prodan, general bojnik u m. i predsjednik Zajednice udruga HRV.

“Htjeli smo otvorenu raspravu i dobili smo je”, istaknuo je ministar Božinović. Izrazio je zadovoljstvo što je prvi okrugli stol o tom dokumentu organiziran upravo s braniteljima koji su pokazali kako se uspješno brani Republika Hrvatska i čuva nacionalna sigurnost, priopćila je Služba za odnose s javnošću Ministarstva obrane RH.

Na okruglom stolu, uz ministra obrane Božinovića, ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića, savjetnika predsjednika Republike za obranu Zlatka Gareljića, državnog tajnika u MORH-u Pjera Šimunovića te predstavnika radne skupine koja je izradila nacrt Strategije, sudjelovali su i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Ministar Božinović zahvalio je braniteljima na svemu što su učinili za Hrvatsku i u očuvanju te širenju istine o Domovinskome ratu što je “neraskidiv dio hrvatskoga nacionalnog identiteta i treba biti jedna od temeljnih postavki na kojoj se temelji državna i nacionalna strategija”.

Autor: Hina 
Photo: Sanjin Strukic