Zagreb
U Zagrebu, u Domu hrvatske vojske dana 8. studenog održana je izvanredna izborna Skupština na koju su se odazvali svi izaslanici članica udruga sa terena. Nakon usvajanja dnevnog reda i odavanje počasti nedavno preminulom dugogodišnjem predsjedniku dr. Ivanu Prodanu dominirale su tri rasprave i to:

  • analiza stanja u i oko Zajednice udruga,
  • sufinanciranje rada ZU
  • i izbor novog predsjednika.

Ovoj skupštini prethodila je sjednica Predsjedništva koja je održana 27. rujna 2013. u Gospiću, a koja je uveliko odredila tijek rada Skupštine. Nakon obimne rasprave, zaključeno je da je stanje u ZU zadovoljavajuće, ali se time ne možemo zadovoljiti, već je potrebito poraditi na poboljšanju rada u ZU na svim segmentima.

Jedini izvor financiranja rada udruge je matično Ministarstvo branitelja, ali je to nedostatno za vće zahvate te je preporučeno da se financiranje proširi na fondove Europske unije, što je budućnost.
Predsjedništvo je na sjednici raspravljalo o novom predsjedniku ZU te je preporučilo, a Skupština jednoglasno izabrala za novog predsjednika, gosp. Rudi Stipčića, brigadnog generala u mirovini.
Nakon prigodnih riječi, novoizabrani predsjednik Rudi Stipčić je izaslanike i goste pozvao na domjenak u restoran “Zvonimir”, Dom hrvatske vojske.