Udruga umirovljenika Ministarstva unutarnjih poslova Zagreb održala je u četvrtak, 26. ožujka, Izbornu skupštinu na Visokoj policijskoj školi na Policijskoj akademiji. Skupštini su prisustvovali saborski zastupnik te predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika Željko Šemper, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj te pomoćnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Nemec koji su se pozdravnim riječima kratko obratili nazočnima.

Predsjednik Udruge Savo Eškićević rekao je kako je, kao i prethodnih godina, težište aktivnosti u 2014. godini bilo na zaštiti i promicanju prava i interesa umirovljenika MUP-a. Radnim tijelom dominirala je problematika mirovina, prihvaćeni su Izvješće o radu, Financijsko izvješće te Izvješće Nadzornog odbora za 2014. godinu kao i novi Statut Udruge umirovljenika MUP-a koji je usklađen sa Zakonom o udrugama. Odabrano je i novo-staro rukovodstvo Udruge na čelu s dosadašnjim predsjednikom Savom Eškićevićem te su izloženi i prihvaćeni Prijedlog programa rada i Prijedlog proračuna prihoda i rashoda za 2015. godinu.

Izbornoj skupštini je kao gost prisustvovao tajnik Zajednice udruga Tomislav Štefanec koji se toplim riječima zahvalio na pozivu, podsjetio na uspješnu suradnju te Skupštini poželio daljnji uspješan rad.