Marija Bistrica, 06.10.2019.

U nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 06. listopada 2019.g. održano je 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja na kojem je sudjelovalo oko 3.500 hodočasnika, među kojima je više od 1.500 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Uz broje pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja te članova njihovih obitelji, poginulih, nestalih, preminulih i stradalih hrvatskih branitelja, na hodočašću su sudjelovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih saga RH Kolinda Grabar-Kitarović, ministri Tomo Medved, Damir Krstičević, Davor Božinović, predstavnici braniteljskih udruga, kao i drugi hodočasnici.

Tradicionalno hodočašće organizirao je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatsko, a zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća bio je Ivo Raffanelli kontraadmiral zapovjednik Hrvatske ratne mornarice.

Tijekom hodočašća ministar Tomo Medved susreo se s predstavnicima braniteljskim udruga proisteklih iz Domovinskog rata, s obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja kao i sa stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima, među inima i general Rudi Stipčić koji je predvodio članstvo naše braniteljske udruge.

Nakon misnog slavlja održan je Križni put na Bistričkoj kalvariji, čime je završeno ovogodišnje hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu.