Izaslanstvo Vlade, predvođeno premijerkom Jadrankom Kosor, u kojem su bili i predstavnici udruga iz Domovinskog rata i hrvatski generali, položilo je vijence i zapalilo svijeće u povodu sutrašnje obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske 15. siječnja kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.Izaslanstvo Zajednice udruga predvodio je dr. Ivan Prodan, general  bojnik u m.

“Uoči Dana međunarodnog priznanja Hrvatske došli smo se pokloniti hrvatskim braniteljima koji su dali živote za slobodnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku, koji su uz prvog hrvatskog predsjednik najzaslužniji što imamo slobodu, neovisnu Hrvatsku i što smo danas na pragu još jednog povijesnog cilja a to je završetak pregovora i ulazak u EU”, izjavila je Kosor. Dodala je kako s ponosom ističe da su s predstavnicima vlade na Mirogoj došli i predstavnici udruga iz Domovinskog rata te hrvatski generali.

“Ti ljudi i svi oni koji su dali živote za Hrvatsku i koji su još uvijek na popisu zatočenih i nestalih borili su se i dali sve najbolje od sebe kako bi Hrvatska bila u potpunosti pravna i uređena država, u kojoj se dobro živi i svatko ima jednake šanse”, rekla je Kosor.